Sarcina
Sexul în timpul sarcinii
Acest articol te poate ajuta să răspunzi următoarelor întrebări:
- Pot să fac sex în timp ce sunt însărcinată?
- Sexul în timpul sarcinii face rău bebelușului?
- Ar trebui să folosesc metode de contracepție în timpul sarcinii?
Sarcina diferă de la femeie la femeie. În timp ce unele femei se simt mai sexi ca niciodată cu burtică, altele s-ar putea să nu se simtă la fel de confortabil. Este important de știut că sarcina nu trebuie să stea în calea unei vieți sexuale sănătoase, iar dacă vrei să faci sex, atunci fă, dacă nu ți-a fost contraindicat din motive medicale.
Află mai multe despre:
Hormonii - da, aceeași hormoni - sunt de vină! Unele femei nu vor avea deloc chef să facă sex în timpul sarcinii. O combinație de grețuri de dimineață, oboseală și disconfort general pe măsură ce burtica crește poate induce ideea și senzația că sexul nu este neapărat o idee bună.
Vorbește cu partenerul tău despre cum te simți și dacă chiar nu vrei să faci sex, încercați alte modalități de a rămâne apropiați. Îmbrățișările, ținerile de mână în timpul plimbărilor sau doar o discuție sinceră despre cum te simți pot ajuta la păstrarea intimității.
Pe de altă parte, unele femei consideră că sarcina este momentul cel mai sexi și libidoul lor poate exploda. Din nou, aceeași enervanți hormoni își fac de cap și nu este nimic în neregulă cu asta. Asigură-te doar că stai într-o poziție în care te simți în siguranță și confortabil.
Pe foarte scurt, nu. Bebelușul tău este protejat de sacul amniotic. Dar acționează cu sensibilitate. Forma, dimensiunea și greutatea tău se modifică. Deci, orice mișcări în stilul Cirque du Soleil ar putea fi amânate o vreme.
Iar regula de aur este că dacă doare, atunci abține-te. Iar dacă te preocupă cu adevărat ceva, vorbește cu medicul tău.
În primul trimestru, raporturile sexuale sunt sigure în orice poziție, atât vreme cât sunt dominate de blândețe. Cu toate acestea, începând din săptămâna 20, femeile însărcinate ar trebui să evite să stea pe spate perioade lungi de timp pentru că această poziție poate întrerupe fluxul de sânge și pentru ele, și pentru bebeluș.
Pentru mai multe informații despre relații sexuale în siguranță în timpul sarcinii, fă clic aici.
Cel mai bine ar fi să te adresezi medicului dacă ai intrat prematur în travaliu într-o sarcină anterioară, dacă ai observat sângerări, dacă aștepți gemeni, dacă ai fost diagnosticată cu placenta praevia sau cu orice probleme cervicale.
Deși nu este imposibil din punct de vedere medical - la unele mamifere o a doua concepție este posibilă la scurt timp după prima, un fenomen cunoscut sub denumirea de numele de superfetație - este EXTREM de puțin probabil la oameni. Așadar, mijloacele contraceptive nu sunt necesare în timpul sarcinii.